În acest articol vom vorbi despre:
Dacă în postarea anterioară am vorbit despre alegerea dintre o cravată și un papion, azi vom vorbi despre cum încheiem nasturii la sacou și la vestă.
Există câteva reguli esențiale în purtarea unui sacou și a unei veste, una dintre acestea se referă la încheierea nasturilor.
Cum încheiem nasturii la un sacou clasic?
În ceea ce privește încheierea nasturilor la sacou, este o regulă generală: ultimul nasture de la sacou trebuie să fie tot timpul descheiat.
Când spunem ultimul nasture, ne referim la primul nasture de la catarama curelei spre bărbie.
Încheierea nasturilor la sacou depinde și de numărul de nasturi a sacoului.
În societatea contemporană întâlnim sacouri care au un singur nasture, până la trei nasturi, dar întâlnim și sacouri care au șase nasturi dispuși pe două rânduri.
Regula se respectă și pentru un sacoul la două rânduri
În cazul în care un sacou are un singur nasture, acesta va avea doar singurul nasture închis, iar dacă avem un sacoul la două rânduri de nasturi, se va respecta aceași regulă: ultimul nasture funcțional va rămâne deschis.
Sacoul care are doi nasturi, respectând regula generală, se va purta cu ultimul nasture descheiat, iar următorul nasture, primul, încheiat.
Sacoul cu trei nasturi se poate purta în două moduri: cu ultimul nasture descheiat și cu primii doi încheiați; cu ultimul nasture descheiat, nasturele din mijloc încheiat, primul nasture descheiat, nu de alta ci este mai elegant, mai de efect.
Aceleași reguli de încheiere a nasturilor se aplică și în cazul vestei.
Dacă ultimul nasture al vestei este descheiat, cureaua, care la rândul ei este un accesoriu important, va ieși în evidență.