0

Cele mai recomandate costume de mire în 2024

Cele mai recomandate costume de mire Anul 2024 se anunță un an al multor ceremonii.…

Cele mai recomandate costume de mire

Anul 2024 se anunță un an al multor ceremonii. Fiindcă anticipăm acest lucru, vrem să îți recomandăm 5 costume pe care le poți purta ca mire în 2024.

Cele mai recomandate costume de mire
Showroom-ul din Timișoara, Piața Alexandru Mocioni 8.

Atunci când este momentul alegerii costumului de mire, chiar dacă poate părea o sarcină ușoară, dacă alegi magazinul potrivit și consilierul potrivit, îți vei da seama că sunt multe detalii pe care nu le cunoști, dar care sunt extrem de importante.

De-a lungul anilor, de când suntem prezenți în această industrie, am observat că majoritatea mirilor aleg siguranța din punct de vedere vestimentar.

De cele mai multe ori culorile clasice sunt în preferințele multora, însă în ultima perioadă observăm că în preferințele viitorilor miri au apărut și costumele colorate cum ar fi: costumul baby blue, costumul roz, costumul bej.

În cele ce urmează vom enumera cele mai recomandate costume și câteva caracteristici ale fiecăruia.

Clasicul costum negru, perfect pentru eveniment, alegere sigură și fără bătăi de cap

Aproximativ 50% dintre domnii care caută o ținută pentru nuntă sau pentru alte evenimente, preferă varianta cea mai sigură și cea mai ușoară, anume un costum negru.

Este adecvat pentru evenimentele formale, iar asortat cu o cămașă albă, cu papion sau cravată, poate să rezulte o ținută elegantă.

Mai nou, mulți domni optează pentru cămașa neagră, rezultând o ținută masculină de excepție.

Recomandarea noastră este să alegeți cu atenție croiul acestui costum, întrucât antropomorfologia domnilor din România presupune un croi lejer.

Culoarea pantofilor ar trebui să fie negru, o pereche de pantofi negri armonizând întreaga ținută.

Fiind considerat un costum elegant, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită îngrijirii acestuia. Un costum întreținut va reflecta caracterul domnului care îl poartă.

Prin urmare un costum negru este și va fi o alegere sigură indiferent de evenimentul la care vei participa.

Smokingul, costumul black tie al unui eveniment de excepție

Costumul black tie are o istorie frumoasă în spate, o istorie încărcată de eleganță, scrisă în Curtea Regală a Marii Britanii. Oarecum Edward al VIII-lea, Ducele de Windsor este creatorul, designer-ul acestui costum elegant.

Este o adaptare a fracului clasic, fără să îi fie minimizată eleganța.

Un costum black tie este compus întotdeauna dintr-un sacou de culoare închisă și pantaloni negri. Este foarte important ca atunci când alegi sacoul să urmărești câteva detalii specifice acestui tip de ținută de ceremonie. Poți alege un costum de ceremonie negru, bleumarin sau verde.

Un sacou black tie are caracteristici specifice cum ar fi: rever din satin sau mătase, nasturi îmbrăcați, buzunare fără clape (cu cât e mai simplu buzunarul, cu atât denotă mai multă eleganță), un singur nasture pentru închidere. Reverul sacoului poate fi rever crestat sau rever șal.

Acest costum de mire poate fi completat cu o cămașă cu nasturi ascunși și manșetă pentru butoni, gulerul cămășii fiind guler clasic, o cămasa de ceremonie elegantă.

Ținuta de ceremonie poate fi completat cu o cămașă cu nasturi ascunși și manșetă pentru butoni, gulerul cămășii fiind guler clasic.

Poți opta pentru varianta clasică la un singur nasture sau poți opta pentru un costum de ceremonie la două rânduri de nasturi. Indiferent de alegere, ambele sunt elegante.

Din punct de vederea al modelului de pantofi, acest costum elegant poate fi completat cu o pereche de pantofi lucioși realizați din piele lăcuită.

În ciuda faptului că majoritatea domnilor refuză să poarte o astfel de pereche de pantofi din cauza unor prejudecăți, din punct de vedere al corectitudinii vestimentare acest model de pantofi de ceremonie este completarea perfectă a costumului.

Prin urmare, dacă vrei să arăți deosebit la evenimentul la care participi, să respecți regulile vestimentare și să impresionezi prin aspect, un costum black tie este alegerea ideală.

Costumul la două rânduri de nasturi, eleganța atemporală

Considerat de maeștri artei vestimentare un simbol al eleganței masculine care a a fost purtat de foarte multe vedete de la Hollywood, un costum la două rânduri de nasturi este mai formal decât cel la un singur rând de nasturi, însă fără a pune în umbră smoking-ul menționat mai sus.

Nasturii dispuși pe două rânduri, terminația dreaptă a sacoului, dar și felul în care se așează pe talie, un costum la două rânduri de nasturi este în continuare recomandarea noastră în materie de costume de ginere.

Din punct de vedere al culorii, poți opta pentru un costum la două rânduri de nasturi negru sau chiar un costum la două rânduri de nasturi bleumarin, aceste două variante fiind cele sigure, clasice.

În completarea ținutei poți să adaugi o cămașă de culoarea albă, o cravată elegantă, iar din punct de vedere al pantofilor, noi recomandăm o pereche de pantofi cu catarame (pantofi double-monk), sau chiar o variantă de pantofi oxford, cu sau fără model.

Spiritul mediteranean într-un costum de culoare deschisă

În ultima perioadă am observat că din ce în ce mai mulți domni sunt interesați de costumele de culoare deschisă, asemenea ținutelor de pe Coasta Mării Mediterane.

Culori precum cele ale unui costum baby blue, un costum roz sau mult întâlnitul costum bej, sunt deja culori din ce în ce mai preferate.

Probabil că și încălzirea globală își are rolul ei, mai glumim și noi.

Cert este că ușurința cu care călătorim azi este un factor care influențează purtarea acestor costume colorate. Călătoriile în țări precum Italia sau Spania, probabil, au influențat dorința domnilor care preferă astfel de costume.

Dar să revenim la costumele noastre și la specificațiile acestora.

Costumul baby blue, varianta de costum albastru deschis

Mai sus aminteam de culoarea baby blue, un costum baby blue este foarte întâlnit în zona Italiei. Culoarea baby blue denotă un aer de prospețime.

cele mai recomandate costume

Acest model de costum baby blue (costum albastru deschis) este recomandat pentru evenimentele de zi, atunci când lumina naturală a soarelui este abundentă.

Croiala confortabilă și țesătura fină sunt potrivite pentru un eveniment ca al tău.

Din punct de vedere al accesoriilor, recomandăm accesoriile subtile, cum ar fi o cravată și batistă în contrast.

Pantofii pe care îi recomandăm sunt modelul de pantofi tip loafer, eleganți.

Fără a exagera cu ajustarea pantalonilor, lungimea potrivită este ca pantalonii să atingă pantoful.

Îndrăznețul și originalul costum roz

Dacă îți dorești să fii original și să surprinzi participanții la eveniment, un costum roz este ceea ce ai nevoie pentru a fi în centrul atenției, chiar dacă îți dorești un costum de cununie civilă sau de nuntă.

Există variații din punct de vedere al culorii, însă un costum roz deschis este versatil și ușor de combinat cu alte piese vestimentare.

De asemenea acest costum este potrivit și pentru întâlnirii de afaceri într-un cadru mai relaxant, cămașa fiind înlocuită cu un tricou polo de culoare deschisă.

O cămașă oxford este perfectă pentru acest tip de costum bărbătesc.

Dacă adăugăm o pereche de pantaloni bej și o cămașă bleu în dungi, se poate obține o ținută casual de excepție, pe care o poți purta la multe evenimente în aer liber.

Poți încălța o pereche de pantofi cognac, bineînțeles, realizați din piele naturală.

Clasicul costum bej, niciodată demodat, întotdeauna o culoare deosebită

Considera un must-have al domnului contemporan, un costum bej nu ar trebui să lipsească din garderobă.

Este culoarea deschisă cea mai întâlnită, probabil în câțiva ani devenind o culoarea comună.

Bineînțeles, și acest model de costum crem este potrivit pentru evenimentele de zi.

Adăugând o cămașă de culoare deschisă, de preferat albă, o pereche de pantofi cu catarame sau o pereche de pantofi Oxford, se poate obține o ținută pentru nunta de zi , excepțională.

Accesoriile pot face diferența. Poți opta pentru accesorii deschise la culoare, fără a exagera, ținând cont ca acestea să completeze armonios întreaga ținută.

În concluzie, ținutele de culoare deschisă sunt variante foarte bune pentru evenimentele de zi. Prin purtarea acestor costume de culoare deschisă, fiecare domn își exprimă caracterul îndrăzneț, curajos și pragmatic.

Alternativa unui costum elegant, costumul bleumarin

Un costum bleumarin este foarte versatil. Se poate purta la majoritatea evenimentelor, se pot obține multe variante de ținute bărbătești, accesoriile, cămașa sau pantofii sunt doar câteva dintre piesele vestimenare care pot fi înlocuite pentru a crea ținute de nuntă, ținute de birou sau ținute de afaceri.

Cămășile care pot fi adăugate unui costum bleumarin sunt: cămașa albă, cămașa albastră, cămașa bleu în dungi, însă și cu o cămașă neagră se poate obține o ținută elegantă.

camasa alba barbati
camasa in dungi

Din punct de vedere al pantofilor, fie că adaugi o pereche de pantofi maro cognac, fie că adaugi o pereche de pantofi negri, ținuta obținută va fi o ținută elegantă de excepție.

Un costum bleumarin este foarte permisiv din punct de vedere al accesoriile, culorile unui cravate pot varia, fără a exagera.

În încheiere vrem să vă oferim câteva sfaturi utile, prețioase.

Indiferent de natura evenimentului, fiecărei ținute, fiecărui costum bărbătesc trebuie să i se acorde atenția cuvenită. Accesorizarea corespunzătoarea, purtarea unei cămăși adecvate și încălțarea pantofilor potriviți, sunt doar câteva dintre aspectele cheie a unei ținute elegante.

Felul în care te afișezi în public, denotă caracterul tău. Nu spunem să pierzi ore întregi în a te aranja și în a te îngriji, dar un minim de atenție și îngrijire schimbă multe perspective.

Este foarte important ca fiecare piesă vestimentară să fie călcată cu aburi, să aibă un aspect proaspăt la fiecare purtare și nu uita, curățarea chimică este cea mai sigură și eficientă.

Ne găsești atât în Oradea pe strada Primăriei 23, cât și în Timișoara Piața Alexandru Mocioni 8.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to our newsletter to benefit from the best offers and news

0
    0
    Coșul tău
    Nu ai adăugat nimic în coșMagazin