+40 371 787 887
L-V 10:00-18:00
Oradea, BH
0
0,00lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

men collection

Sacou pentru bărbați: O piesă vestimentară esențială a bărbatului din secolul 21

26 oct. 2023

Dacă în articolele anterioare am vorbit cât de importante sunt anumite piese de îmbrăcăminte, și în acest articol voi vorbi despre o altă piesă must-have al domnului contemporan aceasta fiind sacoul bărbătesc.

Sacoul pentru bărbați este piesa vestimentară purtată în partea de sus a corpului. Considerat ca fiind îmbrăcămintea care poate schimba stilul ținutei, din formal în semi formal, sau din casual în smart casual, sacoul bărbătesc a fost, este și va fi un simbol al eleganței masculine.

În următoarele rânduri voi trece în revistă câteva aspecte cu privire la istoria și stilurile unui sacou pentru bărbați, voi menționa și câteva dintre materialele din care poate fi realizat un sacou pentru bărbați.

Istoria uimitoare a unui sacou pentru bărbați

Revistele de specialitate, precum și cărțile din lumea modei, consemnează secolul 19 ca fiind începutul purtării unui sacou pentru bărbați, ca parte a ținutei navale a Marinei Regale Britanice, acesta fiind cunoscut după culoarea navy și nasturii metalici cu picior.

sacou pentru bărbați

Dat fiind faptul că Marina Regală era foarte apreciată de britanici, fiind-ule apreciată atât ținuta cât și modul lor de a se comporta, sacoul navy a fost adoptat cu mare ușurință de către populația obișnuită.

Această tranziție a avut loc în secolul 20, croiul elegant care urmărea liniile corpului, elementele stilistice, au făcut ca un sacou pentru bărbați să fie purtat și la evenimente formale.

Dat fiind faptul că exista un precedent în purtarea acestui tip de sacou pentru bărbați, sacoul de culoare navy a fost primul model de sacou adoptat în ținuta formală, caracteristice fiind destul de asemăntoare cu cele ale sacoului purtat de Marina Britanică: culoare identică, nasturi aurii sau din alamă.

De lungul timpului și sub impactul influențelor modei contemporane, croiul unui sacou astfel încât acesta este potrivit pentru diferite antropomorfologii.

Aici amintesc câteva tipuri de croi care oferă o eleganță masculină aparte:

Croiul Tailored Fit, este un croi modern, urmărind linia corpului, dar oferind confortul și mobilitatea de care are nevoie un bărbat de care are nevoie un bărbat. La urma urmei, purtarea unui sacou pentru bărbați trebuie să fie o plăcere și nu o povară. Este absolut necesar că noi, Couture For Gentlemen, lucrăm pe tiparul Tailored Fit.

Croiul Relaxed Fit, care este un croi foarte lejer, potrivit pentru ținutele casual, un astfel de sacou pentru bărbați fiind croiți cât mai simplu, buretele de la umeri lipsind sau chiar dacă sunt folosiți, aceștia sunt foarte subțiri.

Din punct de vedere al stilurilor actuale, dar și a materialelor, un sacou pentru bărbați poate avea diferite stiluri, de la cel clasic, până la cel elegant (potrivit pentru ținutele de tip tuxedo), de la cel în dungi pentru stilurile care impun respect, până la stilul dandy, specific unor ținute deosebite din punct de vedere cromatic. Clasica lână, inul, bumbacul rămân materialele clasice din care poate fi realizat un sacou pentru bărbați, cașmirul și mătasea fiind destinate sacourilor de lux.

Stiluri moderne ale unui sacou pentru bărbați

Unui sacou pentru bărbați, acordându-i-se atenția cuvenită, se pot obține stiluri elegante relaxate, semi-formale sau formale, în funcție de asocierea celorlalte piese vestimenatre.

Spre exemplu, dacă un sacou pentru bărbați este asociat cu o pereche de blugi și un tricou polo se poate obținue un look smart casual elegant.

Dacă i se asociază o pereche de pantaloni într-un contrast elegant, spre exemplu, unui sacou pentru bărbați de culoare bleumarin i se asociază o pereche de pantaloni de stofă de culoare gri, se obține un stil perfect pentru mediul de afaceri.

Din punct de vedere al stilurilor actuale amintim câteva modele de sacouri.

Sacoul Dandy, care din punctul meu de vedere, este sacoul care îți oferă eleganța masculină clasică, individualitatea masculină și posibilitatea de a crea nenumărate ținute. A apărut în urma mișcării Dandilor secolului 19, care erau cunoscuți pentru curajul lor de aborda diferite stiluri de îmbrăcăminte care erau împotriva curentului modei din vremea respectivă.

Detaliile unice pe care le are un sacou pentru bărbați, model dandy, materialele din care este fabricat acesta îmbinate cu piese vestimentare clasice, pot crea ținute cu personalitate. Particularitățile acestui sacou pentru bărbați sunt culorile vibrante, printurile care se regăsesc pe acesta, printuri paisley, carouri.

Materialele din care sunt realizate sacourile dandy, pot fi mixuri între lână și catifea, sau chiar denim, obținându-se de cele mai multe ori un sacou pentru bărbați care poate fi adaptat mai multor tipuri de ținute.

Sacoul Dandy și-a păstrat de-a lungul istoriei sale menirea de a crea stiluri unic și de oferi fiecărui domn individualitatea de care are nevoie pentru a fi remarcat în mulțime.

Sacoul la două rânduri de nasturi, care a rezistat influențelor modei, fiind un simbol al stilului masculin

Un sacou pentru bărbați, la două rânduri de nasturi, se caracterizează prin numărul de nasturi de pe partea frontală a acestuia, prin croiul mai cambrat în jurul taliei, dar și prin faptul că oferă o sumedenie de interpretări vestimentare.

Secoulul 20 este cea mai reprezentativă perioadă, acest tip de sacou pentru bărbați fiind foarte apreciat în lumea cinematografică a Hollywood-ului.

Vedetele precum Cary Grant, Steve McQueen și alții, au adoptat cu ușurință sacoul la două rânduri de nasturi.

Particularitățile acestui sacou pentru bărbați sunt nasturii dispuși pe două rânduri, același număr de nasturi pe fiecare parte, reverele ascuțite destul de alungite, nasturele din interior care fixează părțile frontale ale sacoului și croiul care urmărește linia taliei într-un mod mai elegant.

Sacoul la două rânduri de nasturi este potrivit atât pentru evenimente formale, culorile potrivite fiind bleumarin, negru sau gri antracit, combinați cu o pereche de pantaloni de culoare deschisă, dar și pentru întâlnirile de afaceri, acesta fiind asociat cu o pereche de pantaloni de aceeași culoare sau de culoare închisă.

Croiul acestui sacou pentru bărbați este mai apropiat de corp, oferind un stil modern deosebit, iar din punct de vederea al materialelor din care se poate confecționa acest tip de sacou, lâna este cel mai potrivit material, cu sau fără diferite modele.

Sacoul la două rânduri de nasturi este, în mod cert, piesa vestimentară care și-a păstrat simbolul eleganței masculine, oferind autoritate, aspect modern și utilitate, prin faptul că poate fi purtat atât la evenimente formale, cât și la cele informale.

Importanța unui sacou pentru bărbați

Sacoul trebuie apreciat, în mod cert, de către toți domnii care apreciază îmbrăcămintea de calitate. Este simbolul nostru, al bărbaților, este piesa care ne poate ajuta să impunem respect.

Poate fi purtată atât la evenimente formale, cât și la cele informale, se pot obține atât stiluri casual, cât și stiluri sofisticate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Toate drepturile rezervate. CoutureForGentelmen 2022. Created By Creative Marketing
usercartphone-handsetmap-markerhistorymenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram